Nytt år, nya möjligheter!

Övergången från ett år till ett annat utgör en enorm skillnad rent psykologiskt. Direkt när baksmällan har lagt sig på nyårsdagen blir de flesta taggade och fulla med inspiration om vad som ska ske under året som kommer. Oavsett om det handlar om att gå ner i vikt, sluta röka eller förverkliga några av alla de idéer och drömmar man så länge har hyst så börjar folk planera och utföra detta i allt större grad i början av januari snarare än den 1:a juni.

Själv spenderade jag nyårshelgen uppe i norra delen av Sverige i en liten by nära Åre som heter Huså. Min bror driver ett vandrarhem där tillsammans med en vän och de har storslagna planer på att införa äventyrsaktiviteter som bergsklättring och kajakpaddling på sommaren utöver de redan aktiva verksamheterna som offpist-åkning och skidskolor. Huså ligger bokstavligen talat i skuggan av Åreskutan och du kan åka offpist dit från Skistars massiva anläggning på andra sidan berget. Det är en gammal gruvort som helt dog ut för ett antal år sedan när tågspåren råkade dras till Åre istället för till den byn om jag förstod det hela rätt.

Det var underbart att höra dem berätta om allt de skulle göra, vad som behövde fixas och samtidigt gå runt och se vilka fantastiska möjligheter som fanns på ett ställe med 120 bäddar. Både jag och Nathalie (som länge drömt om att öppna något liknande) hade lätt att föreställa oss vad man kunde göra och vi diskuterade många möjligheter att få in mer pengar och med små medel öka standarden på vandrarhemmet och i stugorna. De har redan börjat samarbeta med liftanläggningen som finns (och som i dessa dagar erbjöd betydlig bättre åkning med sina 4 pister än någon av de drygt 70 öppna pisterna på andra sidan berget) och pratar med restaurangägarna. Kika in på www.hyttgarden.se när sidan är redo om ni vill ha bra och billigt boende.

Tillsammans pratade vi om marknadsföring för dem och jag kände verkligen hur motivationen stärktes även för många av de projekt vi har igång för tillfället. Jag ser fram emot ett bra år, speciellt som Nathalie nu kommer tillbaka efter mammaledighet och det kommer bli mer fart i produktionen! Nu är jag tillbaka på kontoret och det är dags att komma igång med det nya året!

Gott Nytt År!

Leave a Reply