I säljtankar

När jag börjar med något så vill jag göra det ordentligt, jag brinner för det till 110% och kan sälja det till vem som helst, om det så handlar om att sälja ett slakteri till en vegan. Jag fick en gång en referens från en person som anställt mig som säljare som sade att “han är min bästa säljare när han tror på det han säljer”. Det “Prop Team” som jag startade 2006 och som lagt grunden till flera stora pokernätverk har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. Det har varit min huvudsakliga inkomst under lång tid (för er som inte vet vad jag snackar om kan vi för enkelhetens skull säga att jag har haft hand om en bemanningscentral för pokerspelare). På sistone har det dock inte längre känts lika kul. Jag har allt mer börjat tycka att allt kring denna del av mitt företag varit jobbigt och tråkigt vilket självklart inte är en optimal inställning i ett servicebolag.

Häromdagen slog det mig att jag skulle sälja av denna verksamhet för att få in kapital och frigöra tid nog att få igång nya projekt som jag har. Det är ett stort steg att sälja av något som ligger, eller har legat en så varmt om hjärtat, och det kommer troligen ta tid att hitta någon som känns som rätt köpare, och som är villig att gå in med det kapital som krävs. Samtidigt tror jag att det är något man måste göra för att kunna utvecklas, precis som börsnoterade bolag byter VD. Det finns en enorm potential i den verksamhet jag har, men för att ta del av den behövs ett engagemang som jag för tillfället saknar. Företagsvärdering är en kompetens jag saknar, och i detta fall är det hela ännu mer komplext då vi jobbar oerhört integrerat med andra partners som vi har avtal med. Trots det hoppas jag att jag kan hitta rätt person eller företag som vill och kan ta vid där jag slutar.

Ytterligare en anledning att skynda på det hela är att jag haft ett projekt som jag har drivit lite på halvfart under en tid, men som aldrig riktigt kommit igång så som det borde. Igår fick vi reda på att detta kan kosta oss enorma summor pengar då en av de stora aktörerna på marknaden kommer satsa på exakt denna verksamhet och till och med jobba mot exakt de sökorden vi redan tagit position för. Vi kan inte konkurrera med de resurser detta bolag har och väljer oss att dra oss ut nu innan det kostat oss allt för mycket, men det är en väckarklocka om att vi måste jobba hårdare för att få upp de projekt vi har då vårt tänk helt klart är gångbart. Jag lär återkomma med mer information om hur det går med detta.

Leave a Reply