Rörelser på spelmarknaden

Det har hänt en del på sistone inom spelmarknaden. Först ryktades det om att Bwin och Partypoker skulle slå sig samman, något som nu förnekas av båda parter. Sedan kom beskedet att Mangas köper 60% av bolaget bakom Everest Pokers plattform och att spelarna kommer förflyttas till den plattformen. Detta är ett intressant beslut för bolaget som äger Expekt. Det har varit många olika pokernätverk för dem och alla turer har inte varit helt lyckade, men helt klart är det en fördel för bolag som inte är profilerade som “rakeback skins” att inte ligga på nätverk som har många sådana skins, som iPoker är idag. Det ryktas även om andra stora skins till iPoker som funderar på att flytta. Problemet är att det inte finns så många alternativ.

För bolag som accepterar amerikanska spelare är det än större problem att välja vilken aktör man ska köra på. Förvisso är de största bolagen i världen bolag som accepterar spelare från USA, och det är även dessa sidor som växer mest idag (Europeiska marknaden växer med ungefär 12% i år enligt Pokerscout, medan bolag som accepterar US spelare har en tillväxt runt 60%). Dock är de flesta sidorna inga pokernätverk som accepterar nya sidor. Cake Poker Network är det största nätverket som accepterar nya skins och de har varit väldigt generösa med att ge ut sådana. Med väldigt hårda nätverksregler som tillämpas på ett inte alltid helt rättvist sätt (vissa sidor premieras) så har jag hört flera bolag som funderar på att hitta nya nätverk, och att det nya Bodognetwork kan vara ett bra alternativ.

Jag lyssnade på Jonas Ödman som är Vice president på det nätverket och har även haft diskussioner med honom efteråt och än så länge har det predikats om vilken bra modell och plan man har för att motverka att rakeback blir ett problem, men samtidigt tycker jag att när något upprepas i all evighet som ett mantra, utan att några konkreta förslag eller “bevis” lyfst fram blir det lite tjatigt. Helt klart är iaf att det kommer ske stora förändringar på marknaden under nästa år, speciellt som det faktiskt konkret verkar hända saker i USA med förbudet mot transaktioner till pokerbolag och det talas allt mer om en reglerad marknad.

Leave a Reply